Wij zoeken voor jou de perfecte, betaalbare thuis

Op zoek naar een goede en kwalitatieve woning tegen een eerlijke prijs? Wil je via een objectief verhuursysteem iets leuk huren in Gent? Wij zoeken voor jou de perfecte thuis. Het enige wat jij hoeft te doen, is je aanmelden en inschrijven.

Zodra je volledig ingeschreven bent, maak je kans om via een eerlijk systeem uitgenodigd te worden om een woning te bezichtigen. Vinden we een woning te huur die aan al jouw voorkeuren voldoet en die voor jou betaalbaar is, dan mag je van ons een uitnodiging verwachten.

Kom je liever eens langs in het stadskantoor? Maak je afspraak via deze link of mail naar info@huuringent.be of bel naar 09/269.69.69 . Breng zeker alle nodige documenten mee.

Geïnteresseerd om te huren via huuringent?

De voordelen als je bij ons huurt

Kwaliteitsvol en betaalbaar huren

Alle woningen voldoen aan de Vlaamse kwaliteitseisen. Huuringent streeft naar een eerlijke prijs-kwaliteit.

Een duidelijke huurovereenkomst

Goede afspraken maken goede huurders. Huuringent maakt een degelijke huurovereenkomst op en neemt de tijd om die met jou volledig te overlopen.

1 bereikbaar aanspreekpunt

Elke huurder heeft zijn/haar vaste contactpersoon waarbij je terecht kan met alle vragen over de woning.

Iedereen een gelijke kans - objectief huren

Huuringent hanteert bij het verhuren van woningen een eerlijk en objectief toewijssysteem, gebaseerd op punten.

Een goede plaatsbeschrijving

Bij ingang en einde van elke huurovereenkomst wordt er samen met jouw contactpersoon een gratis plaatsbeschrijving opgemaakt.

Inschrijvingsvoorwaarden

Inschrijven bij huuringent is heel makkelijk. Als je aan volgende voorwaarden voldoet, kan je bij ons iets huren:

 • je bent meerderjarig
 • je bent ingeschreven in het bevolkings- en/of vreemdelingenregister en woont legaal in Belgie.
 • je hebt geen volle eigendom (of je verkoopt deze binnen de 12 maanden)

Huuringent houdt ook rekening met de betaalbaarheid. Bij de toewijzing van een woning gaan we ervan uit dat de huurprijs niet hoger is dan 40% van je (netto) inkomen.

Hoe inschrijven?

Ben je geïnteresseerd om te huren via huuringent? Schrijf je in en geef ons je voorkeuren door qua ligging, aantal slaapkamers en type woning. Schrijf je online in en bezorg ons alle nodige info.

Geïnteresseerd om te huren via huuringent?

Kom je liever eens langs? Onze zitdag is telkens na afspraak op woensdag in Stadskantoor - Woodrow Wilsonplein - Gent.
Maak je afspraak via https://afspraken.gent.be/ of 09/269.69.69 of info@huuringent.be. Breng zeker alle nodige documenten mee.

Een inschrijving als kandidaat-huurder verloopt in 2 stappen:

1

Stap 1: Registratie
Eerst vragen we jou enkele basisgegevens - jouw telefoonnummer en mailadres. Dat hebben we nodig om je op de hoogte te houden van woningen die interessant zijn voor jou en om jou te kunnen contacteren wanneer nodig.

Let op! Je bent nog niet volledig ingeschreven bij huuringent. Je zal pas uitnodigingen ontvangen om te huren van zodra je alle nodige documenten hebt ingediend.

2

Stap 2:  inschrijving
Omdat huuringent verhuurt op basis van een objectief toewijssysteem is het belangrijk dat we nagaan of al jouw gegevens correct zijn ingevuld. Daarom hebben we deze documenten nodig:

 • bewijs netto-inkomen laatste 3 maanden
 • recent attest gezinssamenstelling**
 • recent attest woonhistoriek**

Wil je meerdere personen inschrijven, bezorg ons van iedereen alle documenten. Zo winnen we tijd.

De inschrijving is pas volledig als alle gegeven zijn ingevuld en als alle gevraagde documenten en attesten zijn toegevoegd.

** Het attest gezinssamenstelling en woonhistoriek kan je opvragen bij de dienst burgerzaken van je huidige verblijfplaats. Je krijgt dit gratis (en als je wil online).

Eerlijk verhuursysteem

Iedereen die aan de voorwaarden voldoet, kan bij huuringent inschrijven als kandidaat-huurder. Bij het verhuren van woningen geeft huuringent meer kansen aan kandidaat-huurders die het iets moeilijker hebben om een woning te vinden op de private woonmarkt in Gent.

Huuringent hanteert hierbij een eerlijk en objectief toewijssysteem dat meer kansen biedt aan:

 • Alleenstaanden
 • Gezinnen (op basis van personen ten laste)
 • Personen met een bescheiden inkomen en inwoners van Gent
 • Bewoners van een transit- of noodwoning in Gent
 • Personen wiens woning in Gent onteigend is

De kandidaat met de meeste punten krijgt als eerste de keuze om de woning te huren. Hou er wel rekening mee dat de huurprijs niet hoger mag zijn dan 40% van je netto-inkomen.

Huuringent wil steeds rekening houden met de actuele situatie van kandidaat-huurders, daarom wordt het puntenaantal minstens tweejaarlijks geactualiseerd. Iedere kandidaat-huurder heeft zelf de verantwoordelijkheid om een wijziging van zijn situatie (loon, gezinssamenstelling,...) aan huuringent door te geven.

Je kan het volledige toewijsreglement hier vinden.

Toewijzing woning

Eenmaal een woning beschikbaar is, wordt gekeken welke kandidaat-huurders voor de woning in aanmerking komen. Wij houden op basis van het toewijsreglement rekening met de volgende voorwaarden:

 • Jouw keuze van type woning, ligging en minimum aantal slaapkamers.
 • De maximale bezettingsnorm (als je twee kinderen ten laste hebt, zal je nooit uitgenodigd worden om een studio te huren)
 • De betaalbaarheid van de woning (max 40% van het netto-inkomen mag gespendeerd worden aan de huurprijs)

De kandidaat-huurders worden uitgenodigd om de woning te bezichtigen. Verwittig ons zeker als je geen interesse hebt. De kandidaat-huurder met het hoogste puntenaantal en die het best gerangschikt is volgens datum van inschrijving, krijgt als eerste de kans om de woning te huren. Hij of zij wordt uitgenodigd om de huurovereenkomst te overlopen en te ondertekenen. Welkom bij huuringent, jouw betrouwbare huurder. 

Als huurder ben je verplicht om je te domiciliëren in de woning.

Geïnteresseerd om te huren via huuringent?