Wil je verhuren zonder zorgen?

Als verhuurder steek je ongetwijfeld veel tijd, kennis en energie in het verhuren van je woning. Wordt alle rompslomp die hierbij komt kijken je wat te veel? Al problemen gehad met wanbetaling en herstellingen bij het einde van de huur? Huuringent garandeert je een stipte betaling van de huur en een goed onderhoud van de woning. En we zijn steeds opzoek naar nieuwe eigenaars om mee samen te werken. Verhuur je nu al één of meerdere panden of denk je eraan om in de toekomst iets te verhuren? Dan kan je steeds vrijblijvend bij huuringent terecht. Zitten we eens rond de tafel?

Voor meer informatie en praktische afspraken kan je terecht bij
onze medewerkers. Zij zijn onze absolute verhuurexperten.

De HuurInGent bakfiets

De voordelen bij huuringent

Hoe minder zorgen, hoe beter. Daar streven we naar met Huuringent. Wij huren je woning en verhuren die door aan de geschikte persoon. Zo heb jij altijd netjes op tijd je huur op de rekening, wordt er goed gezorgd voor je huis en hoef je niet telkens opnieuw op zoek naar een nieuwe huurder. En de Gentse goesting, die krijg je er zo bij. Verhuren aan huuringent betekent:

Geen leegstand of wanbetalingen maar stipte betaling van de huur
Minder administratie en geen huurderswissels
Controle op het onderhoud van je woning
Een gratis omstandige plaatsbeschrijving
Goede regeling bij eventuele huurschade
Eén bereikbaar aanspreekpunt

Wij nemen je het werk uit handen en garanderen rendement. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over het vinden van een nieuwe huurder, wanbetalingen, beschadigingen of andere administratieve beslommeringen. De werking en de garanties van huuringent zijn verrekend in de huurprijs.

Zo gaan we te werk

Huuringent neemt de woning in hoofdhuur. De eigenaar sluit met huuringent een huurovereenkomst van 3 of van 9 jaar af, waarin de opzegmogelijkheden conform de woninghuurwet behouden blijven. Vanaf het afsluiten van de overeenkomst neemt huuringent de meeste eigenaarstaken over.

Huuringent gaat als volgt te werk:

1

Kennismaking
We doen een verkennend gesprek en bezoeken je pand.

2

Huurprijsvoorstel
Huuringent doet je een huurprijsvoorstel via mail.

3

Huurovereenkomst
Hebben we een akkoord over de prijs, dan maken we een huurovereenkomst en plaatsbeschrijving op.

4

Start verhuur
We nemen het praktische op ons (elektriciteit, water, gas) en starten de verhuur. Zo win jij heel wat tijd.

5

Opvolging
Geen verrassingen. We volgen de verhuur en wederverhuur van je woning nauwgezet op.

De werking van huuringent wordt verrekend in de huurprijs. We trachten een betaalbare huurmarkt na te streven door de huurprijs voor de huurders een 15% lager te zetten t.o.v. de marktverhuurprijs. Je bent zeker van je rendement, je steekt minder tijd en energie in administratie en je loopt een pak minder risico’s. Interesse?

HUURINGENT staat voor kansen. Via een objectief puntensysteem geven we meer kansen aan alleenstaanden, inwoners van Gent, bescheiden inkomens en gezinnen. Zo verhuur je zeker én met een maatschappelijke meerwaarde. Geeft je een goed gevoel, toch?

Voor meer informatie en praktische afspraken kan je terecht bij
Melissa Van der haeghen. Zij is onze absolute verhuurexperte.

Onze referenties

Huuringent bestaat binnenkort 10 jaar en we blijven groeien. Tegen eind 2024 zullen we circa 500 'verhuringen zonder kopzorgen' op onze naam hebben. We verhuren zowel studio's, appartementen als huizen en onze verhuurders zijn tevreden klanten. Hieronder lees je enkele getuigenissen van eigenaars.

Eigenaar van een huis in de Haanstraat

"Huuringent is mijn veilig optie in het verhuren."

Eigenaar huis in de Haanstraat

Eigenares van een huis in de Spoorwegstraat

"Ik verhuur makkelijk en betrouwbaar!"

Eigenares huis in de Spoorwegstraat

Een foto van het pand in de Burgstraat

"De samenwerking met huuringent loopt bijzonder vlot. Al van bij het overleg over de hoofdhuurovereenkomst (en dito huurprijs) tot op vandaag bij de opvolging van de verhuring kan ik rekenen op een bereikbare en betrouwbare hoofdhuurder. Daarenboven kan ik er op vertrouwen dat de huur stipt betaald wordt, heb ik niet zelf moeten zoeken naar huurders en volgen ze de verhuring goed op. Dit bijvoorbeeld in aanvangsfase met de opmaak en opvolging van een duidelijke plaatsbeschrijving. Huuringent zorgt dus inderdaad voor chemie tussen huurder en verhuurder."

Eigenaar pand in de Burgstraat - pand met 19 gerenoveerde studio's

Een foto van het pand in de Oscar-Colbrandstraat

"Wij zijn sinds 2014 als verhuurders in zee gegaan met huuringent en hebben daar nog geen seconde spijt van gehad. Gezinsuitbreiding dreef ons destijds van een appartementje middenin de bruisende stad naar een boerderijtje op het platteland. De idee om het appartement waar we zo van waren gaan houden en waar we een gezin werden, permanent van de hand te doen, viel ons zwaar. Alle spookverhalen over particulier verhuren maakten ons echter bang voor deze optie, temeer daar we 150 km verderop gingen wonen. Huuringent bood ons dan ook de welkome gulden middenweg: geen zorgen om een huurder te vinden, maandelijks op tijd en zonder stress de huur gestort, juridische ondersteuning bij conflicten... en dit alles tegen een verwaarloosbare meerprijs. Het argument dat ons echter definitief over de streep trok, was de sociale, menselijke motivatie achter dit project: verhuren zonder discriminatie op vlak van naam, huidskleur, gezinsstatus, ... Zodat het huisje waar wij ooit erg gelukkig waren, nu opnieuw een thuisje kan zijn voor een medemens. Op die manier konden we het stukje Gent dat ons het meest dierbaar is toch meenemen naar het verre Limburg."

Eigenaars appartement Oscar-Colbrandtstraat

Een foto van de gevel van het pand in de Stropstraat

Na een paar keer betaal problemen gehad te hebben met huurders namen we contact op met huuringent. Dat we onze huur op tijd op de rekening zouden krijgen vonden we positief. Dat we ook mensen die het minder gemakkelijk hebben zouden kunnen helpen was een extra punt. De samenwerking verliep prima. De administratieve en praktische zaken ( o.a. Plaatsbeschrijving) werden door jullie diensten snel geregeld. De huur wordt zeer stip gestort. Bij vragen kunnen we steeds via mail een snel antwoord verwachten. Prima initiatief.

Eigenaars studio Stropstraat