April 8, 2021

Verhuren met huuringent en SVK Gent, dat is verhuren met een hart

De Gentse verhuurmarkt krimpt alsmaar verder ineen terwijl de vraag naar private huurwoningen torenhoog blijft. Wat de prijzen omhoog jaagt en dat zorgt ervoor dat sommige mensen op straat blijven staan. Letterlijk. Huuringent en SVK Gent bieden sinds jaar en dag een oplossing aan met oog voor de eigenaar en slaan nu de handen ineen. De huur altijd op tijd, minder zorgen en vooral verhuren met een hart. Een hart voor Gent, een hart voor wonen. 

Wat is verhuren met maatschappelijke meerwaarde?

Huuringent en SVK Gent, beide verhuurkantoren van Stad Gent, geven mensen met minder kansen op de huurmarkt toch toegang tot een betaalbare woning. Dankzij een uitgekiend puntensysteem zorgen ze voor een eerlijke rangschikking. Hoe moeilijker de woonmarkt bereikbaar is voor je, hoe hoger je puntenscore. Zo krijgen alleenstaanden, kansarme gezinnen, bescheiden inkomens en mensen met een migratieachtergrond de kans om ook in de prachtige stad die Gent is te wonen. Verhuren met een maatschappelijke meerwaarde, klinkt goed toch?

Maar er zijn nog heel wat andere voordelen verbonden aan samenwerken met huuringent en SVK Gent. Huuringent en SVK Gent nemen de woning in hoofdhuur. De eigenaar sluit met een van de partijen een huurovereenkomst van 3 tot 9 jaar af (bij SVK Gent enkel 9 jaar). Vanaf het afsluiten van de overeenkomst nemen huuringent en SVK Gent de meeste eigenaarszorgen weg.

Wat zijn de voordelen? 

  • Altijd de huur op tijd. Huuringent en SVK Gent treden op als betrouwbare huurder en zorgen ervoor dat je huur iedere keer netjes op tijd op je rekening komt. Wanbetaling, leegstand en huurschade zijn voor jou verleden tijd.

  • Geen eindeloze zoektocht. Huuringent en SVK Gent gaan op zoek naar een huurder voor jouw woning. Dan hoef je daar alvast geen uren in te stoppen. Een zorg minder.

  • Huren met zorg en ervaring. Huuringent en SVK Gent zijn samen de meest ervaren huurder van Gent. Samen huren ze meer dan 500 woningen en dat doen ze alsof het hun eigen woningen zijn. Het doel? 1000 woningen in het portfolio zitten hebben.

  • Die oeverloze administratie? Dat doen zij wel. Zowel huuringent als SVK Gent nemen de rompslomp op zich, zodat jij je kan focussen op andere zaken. Daarnaast heb je, naast gegarandeerd de huur op tijd, maar 1 aanspreekpunt.

  • Sociaal verhuren bij SVK Gent levert heel wat belastingsvoordelen op, naast een verlaagd tarief op onroerende voorheffing, een verlaagd BTW-tarief en renovatiepremies. 
Kort samengevat

Je bent zeker van je rendement, je steekt minder tijd en energie in administratie en je loopt een pak minder risico’s. Daarnaast draag je je baksteentje bij voor een eerlijke en betaalbare woningmarkt in Gent. 

Wat denk je? Klaar om al die verhuurzorgen achterwege te laten? Laat je alvast overtuigen door enkele tevreden verhuurders. Of stuur ons een mailtje.

Referenties

"De samenwerking met huuringent loopt bijzonder vlot. Al van bij het overleg over de hoofdhuurovereenkomst tot op vandaag bij de opvolging van de verhuring kan ik rekenen op een bereikbare en betrouwbare hoofdhuurder. Daarenboven kan ik erop vertrouwen dat de huur stipt betaald wordt, heb ik niet zelf moeten zoeken naar huurders en volgen ze de verhuring goed op. Met een duidelijke plaatsbeschrijving bijvoorbeeld. Huuringent zorgt dus inderdaad voor chemie tussen huurder en verhuurder." - Eigenaar pand in de Burgstraat - pand met 19 gerenoveerde studio's
“Je hoort zoveel verhalen over slechte betalers, woningen die maandenlang leegstaan, schade waar je zelf voor opdraait, juridische miserie, … SVK Gent biedt gemoedsrust en zekerheid. De huur is 9 jaar lang gegarandeerd, zij gaan verschillende keren per jaar langs, regelen eventuele schade, zodat ik mijn woning later in dezelfde staat terug krijg. Dit in combinatie met de premies voor de renovatiewerken maakte van het SVK Gent de perfecte oplossing voor mijn woning.“- Eigenaar Filips van Cleeflaan
Na een paar keer betaal problemen gehad te hebben met huurders namen we contact op met huuringent. Dat we onze huur op tijd op de rekening zouden krijgen vonden we positief. Dat we ook mensen die het minder gemakkelijk hebben zouden kunnen helpen, was een extra punt. De samenwerking verliep prima. De administratieve en praktische zaken ( o.a. plaatsbeschrijving) werden door jullie diensten snel geregeld. De huur wordt zeer stip gestort. Bij vragen kunnen we steeds via mail een snel antwoord verwachten. Prima initiatief. - Eigenaars studio Stropstraat

Wil jij ook zonder zorgen verhuren en daar bovenop een steentje bijdragen voor een betaalbare woningmarkt? Stuur ons een mailtje!